Sådan kan du styrke din selvtillid i hverdagen

I en travl dagligdag med tonsvis af forskellige gøremål, kan det være lidt af en udfordring, at huske sig selv undervejs. Det kan ofte betyde, at man tilsidesætter sig selv til fordel for andre. Men det kan også betyde, at man glemmer at tage højde for sine egne behov eller at man glemmer ens eget værd. Så hvordan kan du ændre denne vane? Her får du et par bud.

Vær god ved dig selv

Den bedste vane du kan starte for at styrke din selvtillid er, at huske at forkæle dig selv ind i mellem. Det behøver ikke være noget stort og omstændigt, som en hel weekend med et spaophold. Det kan sagtens også være små ting i hverdagen, hvor du bare lige sniger lidt selvforkælelse med ind til dig selv.

Det kan være alt fra at sætte 20 minutter af til at læse en god bog, eller sørge for en ekstra lækker frokost til dig selv på arbejdet. En lille smule selvforkælelse hver dag er en vane der øver dig i at behandle dig selv lige så godt, som du behandler andre.

Få bearbejdet det der står i vejen

Nogle gange er vi ikke selv herre over vores eget tankemønster og her kan det være en stor hjælp at søge en professionel, som kan vejlede og rådgive dig. Nogle vil finde ro i at opsøge en man kan tale med om sine bekymringer i hverdagen.

Det kan også være at du savner at kunne smile stort til verden på grund af tænder du gerne vil have rettet – eller at du drømmer om en brystforstørrende operation. Det er vigtigt at du overvejer grundigt om det er den rette løsning for dig, inden du beslutter dig.

Klæd dig i det tøj du elsker

Det er et gammelt trick – men det er det også af en årsag. For når vi tager et sæt tøj på, som vi har det rigtig godt i, udstråler vi helt automatisk langt mere selvtillid.

Det kan være et godt trick hvis du skal præstere på en jobsamtale eller skal holde et foredrag, men det kan også være et lille snydetrick man kan liste ind i hverdagen. Et godt outfit hjælper både dig med at udstråle selvtillid men viser også omverden en lille smule om hvem du er som person og hvad netop din personlige smag er.