Sådan får du skabt en god træningsrutine

Når man endelig har besluttet sig for, at man gerne vil have en sundere hverdag – er det ikke altid lige let at komme igang. For alle de råd og nye ting man føler man skal lære, kan hurtigt sætte en stopper for processen.

Men det behøver faktisk hverken være uoverskueligt eller mega besværligt, at komme i gang med at leve en smule sundere hver eneste dag. Det kræver blot at du får skabt en holdbar rutine, som er nem for dig at overholde.

Det må gerne være sjovt

Hvis du gik og troede at det både skulle være kedelig og hårdt, at få sat skub i de sunde vaner – så kan du godt tro om igen. For det er nemlig vigtigt, at din træning først og fremmest er sjov. For det gør det nemlig meget nemmere for dig, at blive ved med at træne, selv på de dage hvor motivationen måske ikke er så høj.

Til at starte med, kan det være du skal eksperimentere for at finde en træningsform, som du godt kan lide. Måske skal du løbe i naturen, træne på et hold eller styrketræne i fitnesscenteret.

Uanset hvad så start med at sætte dig realistiske mål som du kan overholde. Det er bedre at du sætter et mål om kun at træne 1-2 gange om ugen, end at du sætter et urealistisk mål, som du ikke kan overholde i længden.

Hav det rigtige træningstøj

Hvis man først for alvor skal til at igang med at træne på en regelmæssig basis, kan man hurtigt blive skræmt væk, af alle de ting man føler man skal købe.

Og der er selvfølgelig også noget om, at det rigtige træningstøj kan gøre en stor forskel for din træning. Men det betyder ikke, at du skal ud og investere i hele molevitten på én gang. Start gerne med at investere i en god sports-bh eller to, og et par gode træningssko der giver den rette støtte.

Husk den gode kost

En sund livsstil handler ikke kun om træning, men også om en sund og balanceret kost. Sørg derfor gerne for at få en varieret kost med frugt og grønt, fuldkorn og proteiner. Det er også vigtigt at spise nok og ikke undlade måltider. Husk også at drikke vand når du træner, så du beholder en god væskebalance i løbet af dagen.