Organiser dit køkken

Hvis du bor i hus eller lejlighed og er vant til selv at lave mad og smøre madpakker til familien, kender du nok også til problematikken med de rodede køkkenskuffer og -skabe. Det kan føles som en umulig opgave at skulle kunne holde orden i køkkenet – altså, vil de skuffer ikke bare naturligt blive rodet helt til?

Nej, ikke hvis du er lidt stringent og smart med din organisering fra start. Her får du hjælp og gode tips til, hvordan du kan organisere alt fra køkkenskabe, til skuffer, til køleskab.

Kasser og stickers

Et rigtig godt tip er at købe små opbevaringskasser, som du kan opbevare dine køkkenting i. Det kunne for eksempel være krydderier og så køb stickers, som du kan sætte på kasserne og på den måde holde styr på, hvad indholdet er.

Et smart trick er også at købe lufttætte beholdere, for eksempel glas eller krukker, som du kan putte pasta, ris, morgenmadsprodukter, mel og deslige i, og disse kan du ligeså beklæde med tematiserede stickers. Ikke kun ser dette pænt ud, specielt hvis du har dine ingredienser til at stå fremme på åbne hylder, men det er også praktisk idet at du undgår risikoen for møl og mider i din mad.

Orden i køleskabet

Prøv at lav en systemisk orden i dit køleskab, som du efterfølgende holder fast i. Det kan være, at du skal sætte en eller flere stickers på hver hylde, som indikerer, hvad der hører til på hylden. Det kan også være, at du skal videreføre idéen med kasseopbevaring til køleskabet, således at du også her inddeler dine ting i små kasser, som passer ind på hylderne og giver et meget organiseret look.

Det er rarere at lave mad og generelt være i køkkenet når først det er organiseret. Så føles madlavning måske ikke længere som en uoverskuelig proces.