Nemme sparetips der gør en forskel

De forskellige Apps og hjemmesider, der viser priserne på strøm og forbrug er på det seneste kommet længere op på prioriteringslisten for mange af os, hvor man leder efter sit snit til at spare, hvor man kan. Ønsket om at spare penge på ens elregning deler mange, og der er her samlet et par tips til, hvordan du kan skære ned på dit forbrug.

1. Find det rigtige elselskab for dig

Det kan virke meget uoverskueligt at finde den rette el udbyder, og man kan helt miste modet i forsøget, men der kan faktisk være penge at hente ved at finde den rette udbyder til dit behov. Elselskab her spiller nemlig en vigtig rolle, da der er mange former for abonnementer og opsætninger, som kan være svære at finde rundt i. Der kan være forskel på, om du leder efter den billigste løsning eller den grønneste, og dertil også om du er interesseret i en variabel eller fast elpris. Derfor kan det anbefales, at du tager dig tid og sætter sig ind i markedet.

2. Tiden spiller en stor rolle

Som mange efterhånden er bekendt med, så spiller tiden en stor rolle da timerne, hvor efterspørgslen er størst også er de dyreste. Det kan derfor være en god ide at holde øje med, hvornår der er penge at spare ved evt. at sætte vaskemaskine over om natten i stedet.

3. Ændring af vaner

Som opfølgning af det tidligere råd kan besparelser nemt gøres ved blot at ændre på egne vaner, som at huske kun at have lys tændt, hvor du befinder dig i huset, eller ikke sætte vaskemaskinen over før den er helt fyldt. Ovnen og tørretumbleren er nogle af de store energislugere, og et tip her kunne være at benytte dem lidt mindre, og i stedet bruge mikroovnen, hvis det er muligt og evt. lufttørre tøjet.