Guide: Undgå lugten af sure fødder

Alles kroppe er forskelligt byggede. Nogle er større og nogle er mindre byggede. Nogle er høje og nogle lave. Nogle sveder meget, mens andre fryser meget. Nogle døjer også med mere varme fødder end andre, og dette kan resultere i fødder, der lugter. Det er de færreste, som kan lide fødder, der lugter uanset, om det er ens egne eller andres. Derfor kommer der her en guide til, hvordan du kan mindske risikoen for lugtende fødder.

Købe et par åndbare sko

En del mennesker bruger mange timer udenfor deres hus, hvilket oftest betyder, at de også bære sko på deres fødder. Sko kan gøre det svært for ens fødder at ånde, når de er lukket til, hvilket kan resultere i, at de bliver varme og lugter lige så snart, at du smider skoene. Du kan derfor eventuelt anskaffe dig et par åndbare sko såsom ecco multi vent w, som er en sko, der giver dine fødder mulighed for at ånde ud igennem sålen.

Vask dine fødder ofte

Det kan være en god idé at vaske sine fødder dagligt. Dette kan eventuelt ske i forbindelse et dagligt bad, hvor du også får vasket hele kroppen for snavs og lugte, men du kan eventuelt også forkæle dig selv med et dejligt fodbad, når lejligheden byder sig. Til et fodbad kan du eventuelt bruge en duftende sæbe, en fodscub til de døde hudceller og en lækker fodcreme, som kan holde dine fødder bløde.

Brug antiperspirant til fødder

Til at forebygge lugtende fødder, kan du også anvende en antiperspirant til fødder, som måske kan holde dine fødder friske i længere tid. Disse kan både fås som spray, roll on og som creme.

Ydermere kan du også få en deospray til sko med antiperspirant, som kan holde dine sko tørre og opfriske lugten af ellers sure og indelukkende sko.